Accomodaties
Vakantiehuizen
| Toekomstplannen

                
Onze vakantiewoningen in de Eifel

Wohnhaus

Het Wohnhaus, het vroegere huis van de molenaar, heeft 4 verdiepingen. Er is een kelder, een grote woonkamer, en grote eettafel, een ouderwetse keuken, 5 grote tweepersoons slaapkamers, extra eenpersoons bedden, twee badkamers en drie toiletten. Het huis is geschikt voor 10-14 personen. Alle ramen zijn dubbel beglaasd en er is overal CV. De vloeren in de woonkamer, keuken en op de trappen zijn betegeld.  De entree komt uit in het voormalige bedrijfsgedeelte, nu de woonkamer met TV, DVD en stereo. Achter de muur met kapstok en grote vriezer is de toegang tot de kelder met wasmachine en droger.

Vanuit de woonkamer leidt een trapje naar de oorspronkelijke molenaarswoning met op deze verdieping de ‘Stube’, eetkamer met grote tafel voor 12 personen en keuken. De ouderwets gemoedelijke keuken met koperen spoelbak is goed geoutilleerd met gaskookplaat (flessen), koelkast, vaatwasser, microwave, koffiezetter, waterkoker, tosti-ijzer en alle benodigde gerei en opbergruimte voor minimaal 12 personen. Vanuit de eetkamer voeren openslaande deuren naar het terras met eenvoudige barbecue. Centraal tussen keuken en eetkamer bevindt zich de open haard.

In het halletje tussen ‘Stube’ en eetkamer gaat een trap naar de eerste verdieping. Op deze verdieping liggen 4 tweepersoons slaapkamers. Aangrenzend aan twee van de slaapkamers ligt de gezamenlijke badkamer met toilet, wastafel, douche/ligbad. Op twee van de slaapkamers kunnen in principe 3 personen slapen. Voor eventuele extra bedden of kinderbedjes is voldoende ruimte aanwezig. Op de overloop is een afzonderlijk toilet. 
   

Waarschijnlijk zijn de kamers op deze verdieping nog het meest in originele staat. We vinden hier het traditionele vakwerk, houten vloeren en niets is recht! De inventaris doet recht aan de sfeer van de kamers.

Vanaf de overloop leidt een hele oude houten trap naar de bovenverdieping, alwaar zich een gigantische slaapkamer met aangrenzende badkamer bevindt (over de gehele lengte van het huis). Hier kunnen makkelijk extra bedden geplaatst worden. De badkamer is uitgerust met toilet, wastafel en groot bad. De verstokte lezer dient zich op deze verdieping terug te trekken want boeken staan er genoeg, voor ieder smaak zowel in het Engels, Duits als in het Nederlands.  Achter de boekenkast bevindt zich een opbergruimte.  Eventuele verplaatsing van het bed naar de badkamer levert een grote ruimte op voor workshops, trainingen etc.

 

Buitenruimte
Naast het terras bij de keuken is er ook een terras op de binnenplaats voor het huis. Aan de zijde van het waterrad is nog een grote
barbecueplek. De weide met vijver achter het Wirtschaftsgebäude is voor iedereen toegankelijk. Via deze weide loop je naar de oever van de Elz.
De Obergraben stroomt vlak achter het Wohnhaus langs. Deze is echter niet bedoeld om in te spelen e.d., want het water daarin is bestemd om het waterrad te laten draaien.

 Ook is er een kleine Biergarten met een drietal steigerhouten Stamtisches waar je gezellig kunt koffiedrinken of borrelen.

 

 

Kinderen
Het Wohnhaus is een prachtig groot oud huis midden in de bossen en aan de rivier. Een paradijs voor avontuurlijke kinderen en die zijn dan ook van harte welkom. Traphekjes en kinderbedjes zijn aanwezig. Wij willen echter wel benadrukken dat het een oud huis is met vele hoekjes, gaatjes en trappetjes, allemaal ongelijk, en dat voorzichtigheid met kleinere kinderen beslist geboden is.

Gästehaus
Het Gästehaus is een echt Hans en Grietje huisje.  Buiten is er een stenen trap naar de kelder met diepvriezer. Er leidt ook een stenen trapje naar de ouderwetse voordeur met even ouderwetse voordeursleutel (hopelijk is uw tas groot genoeg). Het huis telt 2 verdiepingen, heeft een totale oppervlakte van ongeveer 55 m2 en is geschikt voor 2 personen, eventueel voor 3 of 4 als er (kleine) kinderen zijn. In het kleine halletje vinden we de trap naar boven - let op de hoge opstap- naar de slaapkamer. Hier is ook de toegang naar de badkamer met wastafel, toilet en bad/douche en de deur naar de gezellige woon/eetkamer met open haard. Er is een schuifdeur naar het terras. Aangrenzend ligt de open keuken met gaskookplaat (flessen), magnetron, koelkast, oven, koffiezetter, waterkoker en alle verder benodigde gerei voor het bereiden van een lekkere maaltijd.

De trap naar boven komt uit in de slaapkamer die de gehele verdieping bestrijkt. Hier staat een tweepersoons bed, een slaapbank, de TV en er is een kinderbed beschikbaar.

Ook in het Gästehaus is overal dubbel glas en CV, beneden ligt een betegelde vloer, boven een houten vloer. De sfeer is typisch Anton Pieck, met vakwerk, leisteen muren en kleine ramen. Echt een huisje voor de rust- en natuurzoeker. Wij adviseren om hier geen kleine kinderen mee naar toe te nemen. Er zijn evenwel een traphekje en ook een kinderbedje beschikbaar.

Buitenruimte                                            
Aan het Gästehaus grenst een klein omheind terras van circa 40 m2, half gras en half houten vlonders met tuinameublement. Tussen het Wohnhaus en Gästehaus ligt een barbecue plek, met Noorse Espegard bolpanne die uiteraard ook door de bewoners van het Gästehaus gebruikt kan worden. Ook de weide met vijver achter het Wirtschaftsgebäude staat ter beschikking.

Toekomstplannen

Wij zijn van plan om onze service in de nabije toekomst uit te breiden met de mogelijkheid voor backpackers, avonturiers en no budget trackers om te slapen op de hooizolder en het opzetten van een kleine natuurlijke camping, indien mogelijk aan de overkant van de rivier. Of we daarvoor zelf blokhutten, teepees of Mongoolse gers neerzetten of dat mensen hun eigen tent meebrengen is afhankelijk van de mogelijkheden en vergunningen die de gemeente ons geeft.
Kolliger Mühle - 56751 Kollig, Duitsland   Tel: 0049-2654987960