Activiteiten & Links

Wandelaars/Nordic Walking
| Mountainbikers | Motorrijders | Paardenliefhebbers | Hondenliefhebbers | De ware natuurliefhebber | Natuur- en wildparken | Cultuur- en geschiedenisliefhebbers | Duitse keuken | De Moezel| Overige links

Het mooie van de Kolliger Mühle en haar omgeving is dat er voor iedereen wat te beleven valt. Kijk voor meer informatie ook bij Omgeving.

Wandelaars/Nordic Walking
Zowel in de directe omgeving als wat verder weg zijn vele wandelingen uitgezet door de prachtige natuur van het wilde Elztal (zoals een bewoner dat noemde) en de Eifel. De Jacobsweg is in heel Duitsland bekend en maakt onderdeel uit van de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela. Er zijn korte, langere en meerdaagse wandelroutes mogelijk, o.a. van Monreal naar de beroemde Burg Elz. Deze route komt bij de Kolliger Mühle voorbij. Kaarten van het gebied zijn volop verkrijgbaar.
Traumpfade wandelroutes Rhein/Mosel/Eifel

Mountainbikers
Het gebied rondom de molen leent zich bij uitstek voor mountainbikers: klimmen en dalen over smalle, kronkelende paadjes, soms het water over. Ook zij kunnen de wandelroutes volgen.
Mountain-Bike-Touren

Motorrijders
Elke motorrijder weet het eigenlijk, de Eifel is een werkelijk geweldig gebied voor de ware liefhebber. Prachtige wegen, mooie bochten en dat alles door een wonderschoon landschap, bergachtig of langs de Moezel. En wilt u echt scheuren, dan ligt de Nürburgring op steenworp (in ieder geval voor u) afstand. Verslag van een mooie motorrit met verblijf in de Kolliger Mühle

Paardenliefhebbers
Uiteraard is de prachtige omgeving van de Kolliger Mühle ook uitermate geschikt om te paard te verkennen. In het dorp kunt u paarden huren voor ruiters onder de 80kg met minstens een jaar ervaring. ´s zomers worden op zaterdag en zondag dagtrips voor ruiters met een eigen paard georganiseerd. Vlak in de buurt hebben we ook nog www.piets-adventure-trails.de voor begeleide ritten met Uw eigen paard of een van de paarden van Piet.

Hondenliefhebbers
Uw hond mag mee op vakantie en mag samen met u genieten van al het moois dat de Eifel te bieden heeft. Hij mag bij u op de kamer slapen en heeft een grote speelweide tot zijn beschikking. Want uiteraard, wat voor wandelaars, fietsers en paardenliefhebbers opgaat, gaat natuurlijk ook voor de hond en zijn baasje(s) op, genieten van rust en natuur. Als hij wild wordt van wild, zult u hem tijdens wandelingen aangelijnd moeten houden, maar ook dan kan hij zich uitleven!
Kijk ook op de huisdieren pagina. En op Vakantie met hond.

De ware natuurliefhebber
Kenners en liefhebbers van planten, bomen, insecten en vogels, kunnen hun hart ophalen. Er zijn ontelbare soorten wilde planten, insecten zijn er nog meer en er komen vogels voor die wij in Nederland nog nooit gezien hadden: de wouw, de gele kwikstaart, de zwarte mees, de pestvogel, de ijsvogel enz. enz. En natuurlijk ook alle soorten die we in Nederland wel gezien hadden en waarschijnlijk nog veel meer. Hoeveel verschillende soorten kevers, torren, vliegende insecten en anderen er zijn, durven we niet te zeggen, elke dag zien we er wel een die we daarvoor nog niet gezien hadden.
En wild natuurlijk, in de bossen. We horen het vaker dan we het zien.

Natuur- en wildparken
Dauner Maare , de blauwe ogen van de Eifel, liggen ten zuiden van Daun. Bijna cirkel ronde meren die ongeveer 11.000 jaar geleden door gaserupties zijn ontstaan. Daun, op 45 km van Kollig, biedt nog meer, zie de website van Daun.

Adler- und Wolfspark Kasselberg, bij Gerolstein; steenadelaars, gieren, valken en het grootste in West-Europa levende wolvenroedel dat om 15.45u gevoerd wordt. Gerolstein ligt 60 km van Kollig. Honden zijn helaas niet toegestaan vanwege de vele, deels vrij vliegende vogelsoorten.

Hirsch- und Saupark Daun, bij Daun in de Vulkaneifel, een wildpark waar dieren vrij lopen en waar u met uw eigen auto doorheen kunt rijden.

Wildpark Klotten, bij Cochem, 25 km van Kollig; wilde beren, wasberen, wilde zwijnen en grote speeltuin voor de kinderen

Zoo Neuwied, de dierentuin in Neuwied aan de oostkant van de A61, 40 km.

En dan natuurlijk Nationalpark Eifel, dat een groot deel van de Eifel beslaat. Tenslotte is eigenlijk de hele Eifel een prachtig natuurgebied!

Cultuur- en geschiedenisliefhebbers
Trier en Koblenz, twee steden waar nog overblijfselen uit de Romeinse tijd te vinden zijn, liggen in of nabij de Eifel. Trier is beroemd als oudste stad van Duitsland, Koblenz vanwege het samenkomen van Rijn en Moezel, das Deutsche Eck.
Musea, festivals zijn er volop. Uiteraard ook bioscopen, restaurants, cafés etc.
Maar ook dichterbij, in Mayen, is een museum over de Schieferbergwerke (leisteenwinning) en zijn de gehele zomer door de Burgfestspiele, rond de beroemde
Genovevaburg.
Oude burchten en kastelen zijn hier veel te vinden. Een van de beroemdste en mooiste, de Burg Eltz, ligt bij Münstermaifeld, nog geen
10 km van Kollig. En nog dichterbij: de Burg Pyrmont en Schloss Bürresheim.
Architectuur: op vele plaatsen in het gebied treft u de beroemde vakwerkbouw aan. De molen zelf is op deze wijze gebouwd, maar ook en met name in kleine dorpjes in de omgeving zijn prachtige huizen in deze bouwstijl te vinden. Monreal is een aanrader!
Als u de Jacobsweg loopt komt u in het Elztal langs de Elz verscheidene watermolens tegen: de Mädburger Mühle, Kehriger Mühle, Geringer Mühle, Ölmühle, Brückenmühle, Roesmühle, Pyrmonter Mühle en natuurlijk de Kolliger Mühle.

De Duitse keuken
Restaurant Maifelder Hof op de Marktplatz in Polch serveert de ‘gut bürgerliche’ keuken in een gemoedelijke sfeer. Verder zijn er bv het restaurant Zum alten Bahnhof ook in Polch en  het restaurant en Boulodrome Alte Remise in Mertloch, het ‘historisches www.vulkan-brauerei.de  in Mendig en de Eifeler Seehütte aan de Riedener Waldsee dicht bij  Mayen en de Pyrmonter Mühle, het Löffels Landhaus in Münstermaifeld en nog vele anderen! 

Vlakbij de Kolligermühle op anderhalve km, in het dorp op de kruising tussen de Landstraße L82 en de Alterweg ligt Restaurant Gilles. Een aanrader als je geen zin hebt om te koken en toch niet te ver weg wil.

De Moezel
De beroemde Moezel met zijn nog beroemdere wijnen ligt 14 km van Kollig, Cochem is 28 km. Een ritje langs de Moezel is zeker de moeite waard: prachtige plaatsjes, lekkere wijn en een schitterende omgeving; het dal van de Moezel met langs de flanken prachtige heuvels/bergen met wijnranken. En uiteraard behoort een rondvaart over de Moezel ook tot de mogelijkheden.

Overige Links

http://www.vakantieboekenbijnederlanders.nl/
http://www.amelexbungalowverhuur.nl
http://www.landgoedwildryck.nl
http://www.romex-restate.nl
http://www.rondreizeninsrilanka.nl
http://www.seaholidayvillas.com
http://www.smaragd-reizen.nl
http://www.tayari-safari.com
http://www.vakantiewoningen-in-europa.nl
http://www.campingheidepark.nl
http://www.romex-investments.nl
http://www.caravanmakelaardij.nl
http://www.chalet-kopen.com
http://www.campingdewatermolen.nl
http://www.mamagoeshere.com
http://www.amsterdam.nl/vliegenbos/
https://www.roompot.nl/vakantieparken/nederland/zeeland/chalet/

Activiteiten.

Honden.

Diversen

       vakantiehuis Eifel

 

 

 

Kolliger Mühle - 56751 Kollig, Duitsland   Tel: 0049-2654987960