Over ons

In mei  2007 hebben wij de grote stap gewaagd en zijn van onze prachtige 17-eeuwse monumentale boerderij in Ewijk verhuisd naar de Kolliger Mühle in de Duitse Eifel. Onze 3 Saarlooswolfhonden en onze 3 katten hebben we uiteraard meegenomen.

Waarom de Duitse Eifel?
Dat is eigenlijk toeval. We zochten al een hele tijd naar een locatie waar we het jachtige carrièreleven achter ons zouden kunnen laten, waar we rust, natuur en ruimte zouden kunnen vinden, ook voor onze honden.
De afgelopen jaren hebben we objecten bezocht in de Belgische Ardennen, de Franse Ardennen, Normandië, Bretagne en dus ook de Duitse Eifel en Taunus. Misschien komt het door onze vakantie in een oude watermolen in Bretagne, maar toen we de Kolliger Mühle zagen waren we verkocht. De molen heeft alles wat we zochten: rust, natuur, ruimte voor ons en de honden, en de mogelijkheid om met ons nieuwe huis wat geld te verdienen door middel van B&B of het verhuren van 2 van de 3 woongebouwen. Bovendien was alles zo in te delen dat we met onze dieren volledige privacy kunnen houden zelfs als er gasten zijn. Andersom geldt dat natuurlijk ook. Gasten hebben geen last van ons of onze honden.
Bovendien is het een object dat voor zijn leeftijd in uitzonderlijk goede staat verkeert. We hadden niet zo’n behoefte om weer een totale verbouwing/restauratie te doen. Dat hadden we al eens gedaan!

Het heeft nog enige tijd geduurd voordat de daadwerkelijke stap gezet werd, maar in het voorjaar van 2007 waren de omstandigheden zodanig dat we in de gelegenheid waren de daad bij het woord te voegen.

En nu hebben we het idee dat we altijd op vakantie zijn. Het is hier werkelijk prachtig! We nodigen iedereen uit om daar van mee te komen genieten.

Kolliger Mühle - 56751 Kollig, Duitsland   Tel: 0049-2654987960